O nas

konoplja zdravi

Moje ime je Matej Uršič in zadnjih nekaj let delček svojega prostega časa namenjam pisanju bloga.

Sem oseba, ki rada pomaga drugim in bom z veseljem odgovoril na vsa vaša morebitna sporočila.

Začelo se je z raziskovanjem tuje literature o konoplji. Takrat ni bilo nobene pametne knjige v slovenščini, kaj šele besedil na samem spletu.

Padla je ideja, da na enem mestu zberem vse, kar človek potrebuje, da prične s samozdravljenjem zelo različnih bolezni. Da se brezplačno oboroži z vsem potrebnim znanjem.

 

Moja zgodba

S konopljo sem stopil v stik, ko je neposrečena operacija hrbtenice vodila mojega bližnjega v velike odmerke protibolečinskih tablet, s katerimi ne bi preživel nadaljnjih deset let zaradi poškodb na želodcu.

Na spletu še ni bilo veliko slovenske literature, na srečo pa je moje znanje angleščine na precej visokem nivoju, tako da sem lahko prebiral angleške članke, če so le bili podprti z dejstvi iz raznih medicinskih strani z raziskavami o konoplji in prebral tudi marsi katero knjigo.

Na začetku sem se spraševal, kaj imajo skupnega Kronova bolezen, kronična bolečina in pa artritis, da konoplja učinkuje na vse. Zato je bilo najprej potrebno raziskati znanstveno področje o endokanabinoidnem sistemu, receptorjih in centralnem živčnem sistemu.

Na pamet mi je kaj kmalu prišla ideja, da bi moje ugotovitve zapisal in jih kasneje tudi objavil na spletu. Blog mi je pričel postajati svojevrsten izziv. Na začetku je prihajalo veliko vprašanj, saj sem pisal o precej splošnih stvareh, bralce pa so zanimale specifike o odmerjanju in uporabi CBD izdelkov. 

Temu je sledil moj odgovor s pričetkom pisanja člankov o specifičnih boleznih in kako nam je lahko pri njih konoplja v pomoč. Pri nekaterih bolezenskih stanjih sem prišel do ugotovitve – in to v odgovoru bralcem tudi povedal – da konoplja tu ne bo prida pomagala. 

Vsakega, ki ni več v rosnih letih pesti vsaj ena stvar, za katero je precej verjetnosti, da konoplja lahko pri tem pomaga. V prihodnosti želim, da bi si z mojimi vodiči pomagalo čim več ljudi, in da bi se jim zaradi mene življenje obrnilo na bolje.

Matej

Kaj pravijo drugi?

Hiter in prijazen odgovor. Veliko informacij ter nasvetov.

– Moja Močnik

G. Matej mi je na moje vprašanje odgovoril rekordno hitro in strokovno. Zdaj samo še naročim in začnem uporabljati.
Zelo pohvalno! 🙂

– Helena Lesica

Vse kar je dobro za zdravje!

– Matjaž Rogel

Verjamem v Konopljo Zdravi

– Rosit Gorišek

Hiter odgovor 😉 sem naročila kar dvojne kapljice za preventivo.

– Jasmina Zagoršek

Hiter in prijazen nasvet!

– Marjan Potočnik

moja e-knjiga

knjiga

V njej pišem o tem, kako izračunati pravi začetni dnevni odmerek glede na svojo bolezen in kilažo. Vodič vsebuje različne tabele, s pomočjo katerih lahko določiš ravno pravšnjo “dozo”.