Hašiševo olje: Izdelava [vodič]

Vas zanima kako izdelati hašiševo olje? Izdelava je nekoliko nevarna, zato pazljivo preberite članek. Je tudi ilegalno, vendar edino tako, da kljubujemo zakonom, lahko skušamo kljubovati tudi raku.

konoplja v terilniku

Za izdelavo 60 g / ml hašiševega olja potrebujemo:

  • 500 g kvalitetnih vršičkov psihoaktivne konoplje (indica)
  • 6 – 8 l topila (izopropilni alkohol, petroleter)
  • Globoka posoda ali vedro
  • 2 čisti posodi
  • Merilna skodelica iz nerjavečega jekla
  • Lesen tolkač
  • Velik kavni filter
  • Kuhalnik za riž
  • Ventilator
  • Grelec za kavo ali pečico

 

Začetne sestavine postavite v globoko vedro, ki bo preprečilo pljuskanje oljne mešanice med postopkom izdelave. Navlažite vršičke s topilom in jih zdrobite z lesenim tolkačem.

Po zdrobljenju vršičkov dodajamo topilo, dokler ni zdrobljena mešanica popolnoma potopljena v topilu. Zdrobljeno mešanico obdelujemo z lesenim tolkačem dodatne 3 do 4 minute.

Mešanico olja in topila prelijte v drugo čisto posodo. Začetne vršičke pustite v prvi globoki posodi za ponovno izpiranje. Za izvedbo drugega izpiranja ponovno dodajte začetnim vršičkom sveže topilo, dokler niso popolnoma potopljeni. S tolkačem jih ponovno obdelujte 3 do 4 minute.

Novo izdelano mešanico olja in topila ponovno prelijte v drugo posodo, v katero ste že prelili mešanico pri prvem izpiranju. Izpiranje lahko zaključimo po dveh krogih ali pa se odločimo še za tretje izpiranje.

Če se odločimo za tretje izpiranje vršičkov je pomembno vedeti, da olje, pridobljeno pri tretjem izpiranju, v primerjavi s prejšnjim oljem nima toliko zdravilnih vrednosti, vendar pa je vseeno lahko uporabno predvsem pri zdravljenju manjših zdravstvenih težav (npr. kožnih problemov).

Prvo izpiranje raztopi 75 – 80 % zdravilnih smol vršičkov, drugi krog izpiranja pa raztopi še večino preostale zdravilne smole. Pri prvem izpiranju pridelamo najbolj kakovostno in potentno hašiševo olje, pri uporabi vrhunskega materiala pa je lahko drugi krog izpiranja prav tako visoko kakovosten.

V primeru uporabe materiala slabše kakovosti je najbolje opraviti le prvo izpiranje. Ne pozabite, da je kakovost pomembnejša od količine izdelka in da več kvalitetnih zdravilnih lastnosti olja pomeni boljše zdravljenje.

Pridobljeno mešanico je po izpiranju potrebno prefiltrirati. To storimo s pomočjo večjega filtra za kavo, ki ga vstavimo v lijak, iz katerega bo prefiltrirano olje teklo v čisto zbiralno posodo. S tem postopkom odstranimo vse nezaželene delce rastline.

kuhalnik za riž

Naslednji korak je izločitev topila v prefiltrirani mešanici olja. To najlažje storimo s kuhalnikom za riž, v katerega vlijemo filtrirano mešanico do treh četrtin višine posode in kuhalnik vključimo na visoko temperaturo. Ko se med izparevanjem topila nivo gladine v posodi niža, dodamo preostalo filtrirano mešanico.

Izparevanje topila je lahko nevarno, saj je topilo vnetljivo. Zaradi tega odstranimo vse žareče naprave, cigarete in ostale nevarne elemente. Kuhanje oz. izparevanje moramo opraviti v dobro prezračevanem prostoru – pri tem si pomagamo z ventilatorjem, ki odpihuje pare topila. Usmerimo ga v sredino kuhalnika za riž, saj se lahko vnetljivi hlapi zadržujejo pri dnu posode. Hlapov ne vdihavamo.

prezračevanje prostora

Ko ostane v kuhalniku le še približno 5 cm (odvisno od velikosti površine kuhalnika) višine gladine mešanice hašiševega olja dodamo 10 – 12 kapljic vode v mešanico olja. Voda pomaga izhlapeti še zadnje ostanke topila.

Pri kuhanju v kuhalniku za riž si ta sam regulira temperaturo, saj v primeru kuhanja riža skrbi, da se le-ta ne zažge. Ko slišimo prasketajoč zvok iz mešanice in vidimo paro ter mehurčke v olju, je to znak, da izparevajo še zadnje kaplje vode, ki smo jo dodali prej.

Ko se kuhalnik za riž avtomatično nastavi na nizko temperaturo počakamo, da se ohladi, in nato nastavimo visoko temperaturo. Ko ponovno pride do avtomatske nastavitve na nizko temperaturo, vzamemo kuhalnik in vsebino zlijemo v merilno skodelico iz nerjavečega jekla.

Ostanke olja v kuhalniku lahko operemo z majhno količino alkohola, saj ta absorbira olje. Pri tem izdelamo konopljino tinkturo, katere zdravilne vrednosti so odvisne od količine alkohola v njej. Ostanke olja v kuhalniku lahko tudi absorbiramo s koščki kruha.

Olje v merilni skodelici postavimo na grelno napravo nižje temperature, npr. grelnik kave. S tem izhlapi še preostanek vode iz olja. Ko olje preneha vreti oz. ni več prisotnih mehurčkov lahko prenehamo z gretjem in olje spravimo v plastične brizge za uporabo.

Drugi način za dokončanje postopka je z uporabo pečice, v katero vstavimo olje v merilni skodelici. Pečico segrejemo na 120 °C in olje grejemo približno 30 – 60 minut.

Hašiševo olje počasi spravimo v plastične brizge, ki jih lahko dobite v lekarni. Ko se olje ohladi na sobno temperaturo, postane gosta snov – včasih tako gosta, da jo je težko iztisniti iz brizge. V takem primeru preprosto postavite brizgo v skodelico vroče vode, ki v kratkem času zmehča vsebino.

Postopek izdelave hašiševega olja traja približno 3 do 4 ure, rezultat pa je zdravilo, pripravljeno za uporabo.
Prav tako je pomembno omeniti, da ima to olje zelo dolgo življenjsko dobo. Za dolgotrajno skladiščenje ga shranimo v temni posodi s tesnim pokrovom ali pa v posodi iz nerjavečega jekla. Če ga hranite na hladnem in temnem prostoru lahko ohrani svoje zdravilne lastnosti več let.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.